Detox kuur

een-detox-kuur-volgen

Een detox kuur volgen om je lichaam weer in balans te brengen, werkt dat eigenlijk wel? Vooral na die winterse feestmaaltijden is het misschien wel verstandig om een tijdje te minderen, maar waar zul je op moeten letten tijdens het volgens van een detox kuur?

Waarom is een detox kuur een trend?

Steeds meer mensen proberen tijdens een vaste periode een zo gezond mogelijk voedingspatroon aan te houden. Gelukkig is je lichaam ook gewend om te detoxen, zo zorgen lever en nieren ervoor dat ons lichaam blijft functioneren.

Als je je lever en nieren ondersteunt, zorg je ervoor dat ze langer hun functie goed uit kunnen voeren. Wanneer je er een maand lang je doel mee van maakt, dan kun je er veel mee bereiken. Volgens velen die een detox kuur volgen is de focus tijdens het detoxen groot.

Wat is een reden om een detox kuur te volgen?

Gedurende het jaar verzamel je allerlei gifstoffen door wat je eet, wat je inademt en bijvoorbeeld de verzorgingsproducten die je gebruikt. Wanneer je lichaam deze metalen, gifstoffen en pesticiden niet kan verwijderen, worden ze opgeslagen in je weefsel, cellen en darmen.

Deze opgeslagen stoffen kunnen invloed hebben op het goed functioneren van je spijsvertering en een broedplaats zijn voor bacteriƫn, schimmels en parasieten. Al deze indringers kunnen je dikker maken en vermoeid laten voelen.