Houten terras

houten-terras

Een houten terras aanleggen? Dan moet je weten dat er steeds meer mensen voor een houten terras kiezen. Het brengt dan ook veel voordelen met zich mee. Het voordeel is dat hout vooral warmte uitstraalt en dat is iets wat je moeilijk kunt nabootsen.

Een ander voordeel is dat een houten terras tegenwoordig onderhoudsvrij gemaakt kan worden. En dat heeft allemaal met tropisch hardhout te maken. Het is echter wel altijd verstandig om een houten terras aan te leggen door een vakman.

Waar moet je rekening mee houden met het aanleggen van een houten terras?

Als je een keuze wilt maken rondom een houten terras, dan kun je het beste rekening met de volgende factoren maken;

  • Is deze houtsoort duurzaam?
  • Hoe kwalitatief is de houtsoort?
  • Hoe onderhoudsvriendelijk is het hout?
  • Is het hout stabiel en zal het niet snel doorbuigen?
  • Wat is de stijfheid van het hout?
  • En wat is je budget?

Wanneer je dit allemaal bepaalt hebt, dan kun je vaak nog kiezen welke dikte het hout moet hebben en hoe het aangelegd moet worden.

Voordeel van tropisch hardhout terras

Het grootste voordeel van een tropisch hardhout terras is dat er vrijwel geen onderhoud aan te pas komt. Vaak wordt hardhout ook gebruikt voor het maken van stijgers wat aantoont dat het een erg stevige houtsoort is. Het mooie is verder dat je het niet hoeft te vernissen, omdat het na enige tijd een zeer mooie grijskleur krijgt.

Bankirai is op dit moment het meest bekend en de meest gekende. Zo heb je nog veel meer houtsoorten, maar dit is nog wel de meest gebruikte. De duurzaamheid tussen de houtsoorten kan sterk variƫren, dus informeer je altijd goed en vergelijk de verschillende prijzen met elkaar.